FILMTIPS

En sammanställning över intressanta och starkt sevärda dokumentärer med olika inriktningar. Listan är levande och kommer att uppdateras över tid.

Food Choices

Den här dokumentären undersöker kosthållningen världen över, och våra matvanor pekas ut som den stora boven i dramat för både hälsoproblem och klimat förändringar.

IMDB 7,3

Finns på Netflix

Cowspiracy: The Sustainability

Lär dig hur storskaligt jordbruk förbrukar jordens naturresurser – och varför den här krisen har ignorerats av stora miljöorganisationer.

IMDB 8,4

Finns på Netflix

Sustainable

Kocken Rick Bayless undersöker hållbarhet inom jordbruket, dess framväxt och hur det skulle kunna förändra vår kost i framtiden.

IMDB 7,5

Finns på Netflix

What the health

Här utforskas kopplingen mellan kost och ohälsa, och de miljarder dollar som står på spel för sjukvården, läkemedelsbolagen och livsmedelsindustrin

IMDB 8,3

Finns på Netflix

Cooked

Med hjälp av aboriginska jägare och en grillexpert visar Pollan hur elden har gett form åt människans matkultur. Vidare går han igenom de samtliga elementen, vatten, luft, Jord

IMDB 8,2

Finns på Netflix

The true cost

En granskning av sambandet mellan konsumenterans krav på billiga modevaror och de urusla förhållandena för arbetarna på de fabriker där produkterna tillverkas.

IMDB 7,7

Finns på Netflix

Requiem for the American dream

Den stora intellektuella ikonen Noam Chomsky redogör för hur huvuddelen av USA`s rikedomar och inflyttande har flyttats över till några få.

IMDB 8,1

Finns på Netflix

Inequality for all

USA`s före detta arbetsmarknadsminister Robert Reich för fram övertygande argument om den allvarliga kris som USA står inför på grund av de växande ekonomiska klyftorna.

IMDB 8,1

Finns på Netflix

Inside job

Denna dokumentär går på djupet för att kartlägga den korruption som genomsyrade Wall Street och ledde till den globala finanskrisen 2008

IMDB 8,3

Finns på Netflix

Minimalism: About the important things

I denna dokumentär om minimalism intervjuvas människor som avsäger sig det amerikanska idealet, att saker gör en lycklig.

IMDB 6,7

Finns på Netflix

Chasing coral

Dykare, forskare och fotografer från hela världen samarbetar på en undervattenskampanj för att dokumentera korallrevens undergång.

IMDB 8,3

Finns på Netflix

JOBS

Datageniet Steve Jobs förändrar världen men lyckas alienera sina vänner under sin resa från misslyckad universitetsstudent till Apples VD

IMDB 5,9

Finns på Netflix

Daft Punk unchained

Den här dokumentären utforskar den gåtfulla men omåttligt populära franska duon Daft Punk och deras plats i musikhistorien

IMDB 7,3

Finns på Netflix

Whitey

Hyllade dokumentärfilmaren Joe Berlinger avslöjar den sanna historien om gangsterbossen James ”Whitey” Bulger och den sensationella rättegången mot honom 2013

IMDB 6,8

Finns på Netflix

The people vs OJ Simpson: American crime story

När kropparna efter Nicole Brown Simpson och Ron Goldman hittas pekar polisen ut O.J som misstänkt och åtalaren Marcia Clark tar sig an fallet

IMDB 8,6

Finns på Netflix

Racing extinction

I denna dokumentär av Oscar vinnande regissören Louie Psihoyos, dokumenterar forskare, journalister och aktivister den pågående antropogena massutrotningen av arter

IMDB 8,2

Before the flood

En titt på hur klimatförändringarna påverkar vår miljö och vad samhället kan göra för att förhindra utrotning av hotade arter, ekosystem och samhällen över hela världen.

IMDB 8,3

Blackfish

I denna dokumentär får vi följa späckhuggaren Tilikum och dens kontroversiella fångenskap som utgör en fara både för människor och naturen. En miljardindustri ligger bakom och chockade material visas.

IMDB 8,1

Cartel land

Denna dokumentär ger en närgången inblick i två medborgargarden som har bildats som svar på de mexikanska drogkartellernas ökade dominans.

IMDB 7,4

Finns på Netflix

Annonser