Mat online

Handla mat på nätet är en växande marknad och jag förstå varför. Vi har provat Mat.se under ca 1 år och det har både förenklat och förbättrat vår inköpsprocess och kostbeteende. Det finns givetvis flera aktörer inom dagligvaruhandeln som erbjuder e-handel, exempel mathem.se, middagsfrid mfl. Mat.se är den enda aktören som vi har testat.

Vad är fördelarna?

Till att börja med så slipper du åka till butiken och kriga mot alla andra som skall handla 18.00 på en vardag eller runt på lunch på helgen. Nog för att det är mysigt och strosa runt i en butik någon gång då och då. Men genom mat.se kan du i lugn och ro och när det helst passar snabbt och enkelt utföra dina inköp online vilket sparar dig tid och energi men framför allt blir du mer flexibel då butiken är öppen dygnet runt. På mat.se plockas varorna under natten vilket innebär att du kan handla fram 24.00 och få leverans dagen efter (Gäller Göteborgsområdet)

Du slipper dessutom ta bilen vilket är ett mindre projekt som tar extra tid, kostar pengar och har negativ inverkan på miljön.

Dessutom utsätter du dig heller inte för ”butikens psykologi som många gånger leder till impulsköp. När du strosar runt i butiken exponeras du mot gavlar med kampanjvaror osv som ofta lockar till impulsköp.

Själva handelsplattformen är enkel och du får en bra överblick över varorna. Du kan enkelt sortera på ekologiskt och kampanjvaror om du vill handla mer klimatsmart eller plånbokssmart.

Du har en god kostnadskontroll genom att du tydligt ser hur priset för varukorgen ökar allt eftersom du fyller på med varor och du kan i lugn och ro ändra varukorgen. Din historiska inköp registeras vilket ger dig en bra koll på hur mycket du spenderar och vad tidigare kassar har kostat. Ditt konsumtionsmönster sparas och du kan enkelt identifiera vilka varor som återkommer i din korg och därmed effektivisera din shoppingtur

Den finns även en del smarta verktyg kring inköpslistor som gör att sparar tid. Du kan planera din egen veckomeny , markera favoriter och handla hela recept genom ett klick och allt för att det skall ännu lättare nästa gång när du handlar.

Summan av kardemumman så kan jag rekommendera denna tjänst för er som vill testa på att handla mat online. Än så länge tror jag dock att denna denna tjänst endast erbjuds i Sveriges större städer men skulle tro att kartan kommer att bli större i takt med att intresset ökar.

Vi skall även testa och utvärdera övriga aktörer för att se vad som skiljer dem åt.