White Friday

Idag är det Black Friday vars syfte är att attrahera så många konsumenter som möjligt och handlar mer eller mindre om omedveten och impulsiv konsumtion. Vi spenderar pengar på saker vi egentligen inte behöver.

Till exempel köper vi i snitt 12,5 kg textil per person/år och slänger 7,5 kg per år. Vilket innebär att vi inte ens behöver hälften av det vi köper. Ett otroligt ineffektivt resursanvändande.

Om du nu har likvider att spendera, varför inte skänka en summa till bättre behövande istället, hjälpa de medmänniskor som är i kris?

Jag kommer att införa White Friday sista fredagen i november då jag skänker en summa, stor som liten till bättre behövande. Pengar som jag annars kanske hade använt till att köpa något som jag egentligen inte behöver. Denna gång har Jag valt att ge några slantar till barn i brist på rent vatten.

Det är inte tanken som räknas, det är handlingen som räknas. Du gör ingen skillnad av att skänka en tanke till någon.

Kan även tipsa om White Monday – www.whitemonday.se ett intiativ där fokus riktas mot att främja företag som jobbar med en cirkulär eller delbar affärsmodell. En mer medveten och hållbar konsumtion helt enkelt.