Ett jobb smakar bättre i solen

Tänk dig en sådan där dag då allt bara flyter på, livet liksom leker och du känner att ingeting är omöjligt. Du är inne i ett flow fylld av dopamin och endorfiner. Ditt sinne är på topp, nya idéer och positiva tankar verkar inte ta slut. Du mår fantastiskt bra. Tänk dig att denna dag är en helt vanlig dag på jobbet. Låter det rimligt?

Jag tror att väldigt få skulle likställa en sådan känsla med en vanlig arbetsdag på kontoret. Mer troligt en trevlig kväll med vänner, någon spännande resa, semester vid stranden, någon hobby eller fritidsaktivitet, under någon inspirerade föreläsning osv. Men visst vore det härligt att uppleva denna känsla på jobbet om och om igen. Tänk hur enkelt det skulle vara och vad bra vi skulle prestera.

Jag upptäckte begreppet ”här-arbete” för cirka tio år sedan, när jag läste en bok av Teo Hären som också är ansvarig för begreppet och föreläsare kring kreativitet. Här-arbete per definition innebär att arbeta på den bästa möjliga plats för ändamålet. På en plats där du känner dig som mest kreativ och stimulerad. På en plats där du trivs och mår fantastiskt bra, en plats som passar din sinnesstämning just den dagen. Det kan vara hemifrån, på kontoret, från ett cafe, vid havet, i en hotellobby, på biblioteket, från en balkong i New York, på en paradisö. Ja, var som helst.

Sedan denna dag har jag utvecklat mina idéer kring vad som motiverar mig till att göra ett bra jobb och växa i min roll.

Jag har delvis kommit fram till att jag är en produkt av min omgivning. Om jag vistas i en inspirerande, avslappnad, spännande, vacker miljö så får jag även resultat som ligger i linje med dessa adjektiv. Om jag vistas i en miljö där jag mår väldigt bra blir också mitt arbete väldigt bra. Precis som en öl smakar bättre i solen än en regnig höstdag. Vi upplever samma situationer på olika sätt beroende på miljön omkring oss. 15 grader i havet kan upplevas annorlunda mot 15 grader i en insjö. Precis på samma sätt kan samma arbetsuppgift upplevas på olika sätt beroende på var du utför den.

Vi kan således styra våra resultat genom att anpassa arbetsmiljön efter vårt humör, typ av arbetsuppgift och vilka förmågor vi vill locka fram.

Om vi ska grotta ner oss i något som kräver absolut koncentration och fokus, då kanske vi ska arbeta från en plats som är absolut tyst och rogivande med minimal distraktion.

När jag ska utveckla nya idéer eller ta mig an något lite mer komplext behöver jag vistas i en miljö som stimulerar mig till att bli mer kreativ. En miljö som öppnar upp mina sinnen och kickar igång hjärnkontoret.

Jag har kommit fram till att det är sällan på kontoret jag kläcker det bästa idéerna. Om du tänker efter så tror jag att du är av samma uppfattning om inte så är det kontoret som är din plats.

Varför är det fortfarande så många som jobbar på kontoret? Kanske beror det på att vi är så vana med att gå till kontoret, att jobba från kontor är starkt normaliserat. Vi har lärt oss att vara anpassningsbara och flexibel mot kontorsmiljön, inte tvärtom. Kanske tror vi inte att vi kan utföra våra uppgifter på annan plats, att det är för omständigt. Att vi inte har disciplin att klara av det eller rent av för dålig självinsikt kring vad som verkligen motiverar och inspirerar oss. Det kan också bero på att vi inte vill sticka ut från kollektivet – alla andra är ju på kontoret samt att vi inte får det för vår arbetsgivare. Att det är teknisk möjligt tror jag alla förstår. Bortsett såklart vissa moment hos diverse yrkesgrupper som läkare osv. Men det flesta har nog ändå uppgifter som inte är knutna till en viss plats.

Jag övertygad om att de flesta av oss skulle prestera bättre och må betydligt bättre genom mer frihet och större förtroende i fråga om arbetsmiljö och testa härarbete. Övertygad om att en friare arbetsmiljö bidrar till mindre stress.

Tid och plats är sällan det viktiga. Resultat är det som räknas och framför allt välmåendet hos de anställda för då kommer resultaten oftast automatsikt. För vem vet bäst vad som krävs för att du skall må bra och prestera på topp? Såklart du själv, inte din arbetsgivare. Det är ditt ansvar att ta reda på var du jobbar som bäst, var du kan här-arbeta.

Här – arbeta