MÅNAD 382

Nytt år och nya möjligheter som man brukar säga. Kanske har du avgett ett par nyårslöften?

För mig är tiden av mer linjär karaktär vilket innebär att möjligheterna är konstanta. Jag ser inte tiden som en cirkel som varje år börjar om med tolv nya månader, utan mer som en serie av månader i mitt fall nummer 382 (31 år). Därmed blir övergången till ett nytt år inte är jätte speciell av den anledning. Samtidigt som jag kan hålla med om att det är något härligt med ett nytt år och känslan av att kunna börja om med ett nytt oskrivet ark. Om inte så är det en bra anledning att reflektera och blicka framåt. Vårt ark sträcker sig över flera år och lämnar inget utrymme till nyårslöften utan snarare väl genomtänkta långsiktiga mål samt idéer om hur vi kan på ett mer effektfullt sätt ta oss dit. För mig är det stor skillnad på nyårslöften och väl genomtänka mål. Att sätta väl genomtänka mål är detsamma som att med omsorg välja rätt växt, plantera det och sedan sköta det för att se den växa sig stark över tid. Nyårslöften är för mig något mer slarvig och lite slumpmässig hantering. Du väljer en växt utan någon djupare analys och engagerar dig i denna under en begränsad tid innan något annat viktigare kommer emellan vilket resultaten i att du varje år får plantera en ny växt. Hur som helst nog om växter =)

Januari har startat väldigt bra och spännande, dom första timmarna investerades med goda vänner över en festlig kväll och natt på en River Cafe.

Jag startade mitt nya uppdrag för wec360vid årskiftet vilket bidrar med extra spänningen. Uppdraget är att utveckla försäljningen i västra Sverige. Jag kommer bland annat att jobba med områdena VR och AR. Det skall bli väldigt kul och spännande, ser fram emot resan.

Förutom Nyårslöften och kallt väder är väl Januari mest känd som den fattigaste månaden efter all jul och nyårskonsumtionen. För mig är det snarare tvärtom, jag har redan bokfört årets största inköp. Januari öppnar upp för bra affärer i och med alla reor och nedsatta priser. Vilket jag tycker man skall utnyttja om man ändå har ”planerat” (Viktig faktor) att köpa just den nedsatta varan eller tjänst. Jag passade på att uppdatera min garderobe, bland annat med två nya skor för 30 % lägre pris. Nu är min uppsättning av skinnskor komplett i färgerna svart, mörk brunt och ljus brunt. Kan förstå om det låter motsägelsefullt då jag i tidigare inlägg har förespråkat minimal konsumtion. Men jag förespråkar också smart konsumtion vilket rättfärdigar ovan inköp. Planen är att med lite underhåll bruka dessa skor under 4-5 år vilket då försvarar inköpskostnaden som snarare blir lägre än att du varje år köper nya.

Vi har också bokat en resa till Rom, något som jag ser fram emot väldigt mycket. Jag är ett stort fan av den italienska kulturen, maten, modet, livsstilen. Dessutom är Rom scenen för mycket av forntida historia. Vad gjorde vi i Sverige för 2000 år sedan ? medan romarna byggde Pantehon. Även detta inköp blev billigare på grund av nedsatt pris på hotell men också genom flygpoäng som jag får via mitt Norwiegen kort. Man blir minst sagt sugen på ROMA när man ser nedan klipp.

Det kommer bli ett mycket spännande år. Bara detta projekt (Hemsidan/bloggen) har fått mig att börja glöda lite extra. Att skriva är på något sätt befriande och jag har så mycket jag vill dela med mig av vilket jag med glädje ser fram emot att få göra. Min förhoppning är att inspirera till nya idéer.

Jag ser också fram emot vår senaste ide om att jobba med våra mål i ett nytt format. Varje månad utser vi en ny utmaning som utformas utefter aktiviter som tar oss närmare våra långsiktiga mål. Ska bli kul att följa upp och se vad resultatet blir av detta.

För dig som har satt ett mål för 2017 som kräver en viss finansiering så kan jag rekommendera www.getdreams.com En tjänst som hjälper dig att nå dina mål och drömmar på ett roligare sätt. Du kan dessutom sätta upp ett sparande tillsammans med någon annan, en vän tillexempel.